Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

Groepenkast installeren Dordrecht

Voor het installeren of vervangen van een groepenkast in Dordrecht, staat Nastronic voor u klaar. Onze monteurs met expertise helpen u bij alle stappen van het kiezen, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. Wij staan u bij in het maken van keuzes, waaronder het aantal vereiste stroomgroepen en de noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Overweegt u in Dordrecht een nieuwe groepenkast te laten installeren? Voel u vrij om contact op te nemen met een van onze medewerkers om de beschikbare opties te bespreken. Heeft u vragen? Bel 010 600 1170 of vul ons contactformulier op de website in.

Bent u op zoek naar een elektricien? In Dordrecht en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Nastronic
In Dordrecht en omgeving helpt Nastronic met uw groepenkast

Soorten groepenkasten

Over het algemeen zijn er twee verschillende groepenkastsoorten te vinden in de elektriciteitsbranche. De standaard eenfase groepenkast tegen de complexe driefase groepenkast. Maar wat maakt deze groepenkasten verschillend van elkaar en welke heeft u eigenlijk nodig?

Het is goed mogelijk dat u al eens hebt gehoord over 1-fase en 3-fase stroom. Voor normaal gebruik van alledaagse apparaten in huis volstaat doorgaans het standaard 1-fase stroom. Voor degene die inductiekookplaten en laadpalen willen aansluiten, is het zwaardere 3-fase stroom noodzakelijk.

Als u van plan bent om deze grote energieverbruikers in huis te halen of op korte termijn aan te schaffen, is de 3-fase groepenkast het meest geschikt. Als dit niet in uw agenda staat, dan volstaat een 1-fase aansluiting meestal en is bovendien goedkoper. Onze monteurs staan klaar om u te adviseren op basis van hun deskundigheid.

Oude stoppenkast vervangen Dordrecht

Het kan zijn dat uw woning nog voorzien is van een verouderde stoppenkast, met name bij oude huizen. Een stoppenkast in Dordrecht kunt u makkelijk herkennen aan de grote ronde stoppen, in tegenstelling tot de schakelaars op moderne groepenkasten. Als een stop doorslaat dan moet deze worden vervangen om de stroomgroep weer aan te krijgen.

Wanneer u nog een oude stoppenkast in uw huis heeft, adviseren wij meestal om deze te vervangen door een groepenkast. Over het algemeen is het brandrisico bij groepenkasten kleiner dan bij stoppenkasten. Hoe ouder de stoppenkast wordt, des te groter de kans op nare situaties.

Wilt u graag uw stoppenkast in Dordrecht laten vervangen door een hedendaagse groepenkast? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten bij Nastronic? Neem gerust contact met ons op voor alle details! Schroom niet om te bellen naar 010 600 1170 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Dordrecht

Als u al een groepenkast in huis heeft, kan het voorkomen dat vervanging nodig is. De groeiende belasting van ons stroomnetwerk in huis is een gevolg van de snelle ontwikkelingen. Het is van groot belang dat de groepenkast, welke het centrale punt van de elektra in uw woning vormt, meegaat met deze vooruitgang.

Het plaatsen van zonnepanelen in uw oude woning kan bijvoorbeeld een reden zijn om de groepenkast in Dordrecht te laten vervangen. Wanneer u bezig bent met het upgraden van uw oude woning, bijvoorbeeld door de installatie van zonnepanelen, of bij het uitbreiden van de groepenkast. Maar ook als uw elektra wordt aangepast en uw groepenkast niet meer voldoet aan de nieuwste regelgeving.

Bij Nastronic hebben we uitgebreide ervaring met het plaatsen en vernieuwen van groepenkasten in Dordrecht. Wij helpen u dan ook graag met het inschatten van de noodzaak, het uitzoeken van de juiste groepenkast en de zorgeloze installatie van uw groepenkast. Onze monteurs, met passie voor hun vak, staan voor u klaar.

Merken van groepenkasten

Op de markt zijn groepenkasten van verschillende merken in overvloed te vinden. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht voldoen aan strenge normen, adviseren elektriciens allemaal om te kiezen voor een A-merk. Betaal iets meer voor groepenkasten van A-merken en geniet van betrouwbare werking en de hoogste veiligheid.

In Nederland staan Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider bekend als veelgebruikte merken voor groepenkasten. De monteurs bij Nastronic hebben kennis van het assortiment groepenkasten in Nederland en staan klaar om u te adviseren over de beste keuze. Daarbovenop bieden wij professionele installatie en snelle hulp bij problematische situaties.

Veel gestelde vragen

Hoe verschillen een stoppenkast en een groepenkast van elkaar?

Als gevolg van kortsluiting of overbelasting dienen de grote ronde knoppen van een stoppenkast vervangen te worden. Een groepenkast bevat daarentegen schakelaars die u aan en uit kunt schakelen, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Wat definieert het verschil tussen een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is de centrale locatie waar de verbindingen voor gas, water en elektra samenkomen in huis. Meestal vind je de groepenkast in de meterkast.

Welke persoon heeft het recht om de meterkast te veranderen?

Wanneer de meterkast niet is verzegeld, kunt u zonder enige belemmering aanpassingen uitvoeren. Verzegelde zaken mogen uitsluitend worden aangepast door een monteur met 'zegelrecht'.

Is het verstandig om zelf in de groepenkast te klussen?

Het wordt sterk afgeraden om zelf aan de groepenkast te klussen. Het ontbreken van kennis en ervaring vormt een groot gevaar bij het werken met elektriciteit.


Nastronic staat voor u klaar in Dordrecht
Over ons

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1170

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140

Reviews van Nastronic

Door M.V.D.V
Op 12 juli 2023
10

Inductiefornuis laten aansluiten, was eigenlijk een fornuis voor krachtgroep maar is vakkundig omgezet zodat hij op een kookgroep werkt. Apparaat werkt super en was snel gedaan. Erg tevreden!

Door D.M
Op 7 juli 2023
10

Onze inductieplaat is dezelfde dag nog geïnstalleerd. Zeer goed geholpen en vriendelijke man!

Door M
Op 1 juli 2023
10

Snel en vakkundig geplaatst. Top.

Door B.W
Op 30 juni 2023
8

Keurige reactie na plaatsing van de klus (perilex aansluiting fase 2 plaatsen). Telefonische contacten gingen daarna goed. Klus keurig (en snel) gedaan.

Door A
Op 8 juni 2023
10

Reageert snel en is duidelijk. Werkt heel netjes! Is erg vriendelijk. Zou Nastronic zeker aanraden aan familie en vriendenn

Door B
Op 6 juni 2023
10

The job has been done properly. Great communication , always on time He even took the time to give me his advice on which induction cooktop to buy. I would definitely recommend him ! Thanks again

Door T.M
Op 6 juni 2023
10

Aardige man,werkte netjes en snel,extra werk werd niet gerekend,gewoon het afgesproken bedrag,zou hem aan bevelen

Door S
Op 2 juni 2023
10

Hele vriendelijke man, met verstand van zaken. Snel en netjes gewerkt en nadat hij klaar was kregen we nog een uitleg hoe de inductie plaat werkt. Wat een topper

Door S
Op 31 mei 2023
10

Begripvolle zaak. Aanrader.

Door R
Op 26 mei 2023
10

Nette jongeman die zijn afspraak nakomt en kennis van zaken heeft. Hij heeft netjes onze kookplaat vervangen door een inductie kookplaat, verschillende keren alles doorgemeten en alles gecontroleerd op werking. Nog wat extra informatie gegeven. Ik kan hem zeker aanbevelen 👍

Door R.D
Op 14 mei 2023
10

Keurige jongen, vriendelijk attent Afspraak nagekomen, en een vakman!! Eductiekookplaat geplaatst, werkblad vermaakt, nieuwe groep geplaatst, 4nieuwe spotjes in koof geplaatst, dik tevreden! Nogmaals bedankt Nasser, Gr Richard

Door E
Op 13 mei 2023
6

Heel vriendelijke man die een duidelijke prijs voorstelde en het voor die prijs heeft gedaan. Ook fijn dat hij snel beschikbaar was. Had de opdracht niet helemaal goed gelezen, waardoor werkzaamheden werden verricht die niet nodig waren. Vervolgens wel netjes opgelost, dus wel tevreden.

Door K
Op 11 mei 2023
10

Wat een bijzonder snelle service! Bij de aansluiting van de Kookgroep moest onverwachts iets kleins aangepast worden. Direct gedaan en de klus geklaard. Naast zijn goede werk ook een gezellig vakman. Bedankt!

Door V
Op 10 mei 2023
10

Hele fijne mensen en snel goed en betaalbaar geregeld

Door R
Op 5 mei 2023
10

Goede elektricien die zijn kennis paraat heeft, houdt aan afspraken en netjes werkt. Bij volgende klus zal ik hem weer benaderen.

Door A
Op 2 mei 2023
10

Goede communicatie, komt afspraken na, werkt netjes. Tevreden met eindresultaat.

Door C
Op 29 april 2023
6

Redelijk werk geleverd en op afspraak gekomen. Dit was beter dan eerder klusser vanuit werkspot. Bedrijven vanuit werkspot werken niet met factuur nog in deze tijd. Ik neem aan dat met factuur duurder wordt dan een erkend bedrijf. Voor de rest is nastronic wel een aardige jongen en komt zijn afspraak na.

Door T
Op 26 april 2023
10

Top service!!!!!!

Door E
Op 24 april 2023
10

In een woord: TOP! Al direct in het eerste bericht van Nastronic werd er meegedacht over hoe mijn situatie het beste kon worden aangepakt. Ik ging van inbouw gaskookplaat naar inductie en de klus ging om het uitbreiden van de groepenkast en doortrekken van een kabel en een perilex stopcontact aanleggen. Nastronic kwam direct met een net prijsvoorstel, en stelde daarbij voor om ook de inductie plaat te installeren en aan te sluiten. Ik was ervan uit gegaan dat ik hier later nog iemand apart voor zou moeten laten komen. Maar Nastronic maakte het voor mij heel makkelijk om aan all-in-one oplossing aan te bieden. Heerlijk. Communicatie verliep vlot en soepel. En de uiteindelijke aanleg van het geheel, inclusief de kabel trekken onder de grond, en het installeren van de inductieplaat was snel voor elkaar. Zelfs toen bleek dat het bestaande gat in het stenen aanrechtblad 1cm te klein was, kon Nastronic dit direct verhelpen door het gat wat groter te slijpen. Dubbel en dwars 5 sterren!

Door D
Op 23 april 2023
10

Heel nette vakman, weet wat hij doet. Liep tegen een klein issue aan in mijn meterkast. Hierdoor liepen de kosten een klein beetje op. Hij heeft dit niet van te voren kunnen weten. Heeft dit in overleg opgelost. Al met al dik tevreden. Kan deze vakman van harte aanbevelen.