Teamfoto Nastronic
Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Hoogvliet Rotterdam

NEN-keuring Dordrecht

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Dordrecht? Bij Nastronic vindt u de juiste expertise voor uw NEN-keuring. Onze bekwame monteurs voeren de keuring uit en kunnen meteen eventuele problemen aanpakken.

Wat is een NEN-keuring?

Er worden verschillende NEN-keuringen uitgevoerd om te zorgen voor veilige installaties en apparatuur. De zakelijke betrekking is een kenmerk van de meeste NEN-keuringen, waaronder de NEN-3140. Tevens wisselt het tussen laagspanning, namelijk NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

In de meeste gevallen is de NEN-1010 de norm die geldt voor particuliere woningen. Met onze ervaring als elektricien zorgen we ervoor dat Nastronic snel en professioneel wordt uitgevoerd. Aarzel niet om via 010 600 1170 contact met ons op te nemen voor een afspraak.

NEN-1010 keuring in Dordrecht

Bij de NEN-1010 keuring worden bestaande elektrische installaties op laagspanning nauwkeurig gecontroleerd. Normaal gesproken vallen ook de installaties in een standaardwoning hieronder. Bij de NEN-1010 normen wordt de nadruk gelegd op veiligheid en het reduceren van brand- en elektrocutiegevaar.

Deze norm wordt in het algemeen gebruikt voor controles en inspecties voor de oplevering van projecten. Bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, wordt altijd deze norm gehanteerd. Al vele jaren geldt de NEN-1010 als de norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties eraan voldoen.

Naast de NEN-1010 zijn ook de NEN-4010 normen ontwikkeld als een begrijpelijkere aanvulling op de NEN-1010 norm. De NEN-4010 norm is geen standaard voor keuringen. Met als voornaamste doel om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs is deze norm ontwikkeld.

NEN-3140 keuring in Dordrecht

In het geval van NEN-3140 keuringen is er meer aandacht voor zakelijke belangen en zijn ze cruciaal voor werkgevers om te voldoen aan de geldende normen. De richtlijnen van de NEN-3140 zijn vooral gericht op de realisatie van nieuwe installaties. Wanneer u besluit om zwaardere apparatuur te integreren in uw woning, zoals zonnepanelen, moeten deze voorschriften worden opgevolgd.

Als consument hoeft u over het algemeen niet vaak te denken aan NEN-3140 keuringen. Als werkgever is het van groot belang periodiek deze keuring uit te laten voeren, wat een echte meerwaarde biedt. Onze elektriciens bieden inspecties volgens de NEN-3140 normen aan om uw installaties te beoordelen.

De focus bij NEN-3140 keuringen ligt op bedrijfsvoering en zijn met name essentieel om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. De normen van de NEN-3140 zijn voornamelijk gericht op het gereed maken van nieuwe installaties. Deze dienen eveneens nageleefd te worden bij het plaatsen van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen.

Meestal zullen consumenten niet vaak in aanraking komen met NEN-3140 keuringen. Voor werkgevers is het noodzakelijk om deze keuring op regelmatige basis te laten plaatsvinden. Zodoende zijn de elektriciens van Nastronic gereed om uw installaties te inspecteren volgens de NEN-3140 richtlijnen.

Bent u op zoek naar een elektricien? In Dordrecht en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Nastronic

Wanneer een NEN-keuring?

Voor particulieren is het laten uitvoeren van een NEN-keuring van groot belang vooral bij grote wijzigingen in de elektrische installatie. Een keuring is aan te raden wanneer u krachtstroom installeert of extra groepen toevoegt. Het is verstandig om, bij het kopen van een nieuwe woning, een keuring te laten uitvoeren.

Werkgevers doen er goed aan om periodieke NEN-keuringen te laten plaatsvinden. Deze keuringen helpen u om aan te tonen dat u altijd voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Het verhoogt eveneens uw positie bij specifieke verzekeraars en verzekert een veilige werkomgeving voor uw medewerkers en klanten.

Schakel Nastronic in voor uw NEN-keuring

Voor het laten uitvoeren van de keuring aan uw elektrische installaties kunt u terecht bij de monteurs van Nastronic. Onze specialisten zijn er om u te assisteren bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Wij zorgen dat uw installatie veilig en efficiënt blijft functioneren.

Neem gerust contact op als u een inspectie wil plannen en wij helpen u verder. Bel gerust naar 010 600 1170 voor een gesprek over de verschillende opties. Laat uw gegevens achter in het contactformulier op onze website, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring vereist in Nederland? Een NEN-keuring is niet verplicht in Nederland. Overweeg dat verzekeraars een keuring kunnen voorschrijven om deel te nemen en daarmee de veiligheid van uw installaties te waarborgen.

Wat is het juiste protocol als de elektra in mijn huis wordt afgekeurd?

Na afkeuring van de inspectie dienen er aanpassingen te worden verricht in de elektrische installatie. Deze klus kan worden geklaard door een elektricien van Nastronic.

Wie heeft de bevoegdheid om NEN-keuringen uit te voeren?

NEN-keuringen dienen te worden uitgevoerd door een competente NEN keurmeester. Dit betreft een persoon die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die gekeurd moet worden.

Mag ik zelf controleren of een NEN-certificaat geldig is?

Het is mogelijk om NEN-certificaten te controleren op echtheid en geldigheid. Controleer of het NEN certificaat legitiem is door de QR-code te scannen.


Nastronic staat voor u klaar in Dordrecht
Over ons

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1170

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Nastronic

Wij zijn een ervaren speler in de elektrawereld, met jarenlange ervaring zowel binnen als buitenshuis. Onze expertise ligt voornamelijk op het gebied van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Of het nu gaat om het vervangen van groepenkasten of het aanleggen van kookgroepen, wij staan voor u klaar. Daarnaast bieden wij ook deskundig advies voor het maken van de juiste keuzes in huis. Twijfelt u bijvoorbeeld welk product het beste bij u past, zoals welk type inductieplaat of welke laadpaal, dan helpen wij u graag verder.


Naast onze specialisatie in elektra, zijn wij ook bedreven in het uitvoeren van verschillende soorten klussen. Heeft u interesse in andere soorten werkzaamheden? Dan komen wij graag bij u langs voor een eventuele opname en bespreken we de mogelijkheden.


Onze diensten zijn beschikbaar in de regio Rotterdam, Den Haag, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant.


VCA,NEN 3140

Reviews van Nastronic

Door M.V.D.V
Op 12 juli 2023
10

Inductiefornuis laten aansluiten, was eigenlijk een fornuis voor krachtgroep maar is vakkundig omgezet zodat hij op een kookgroep werkt. Apparaat werkt super en was snel gedaan. Erg tevreden!

Door D.M
Op 7 juli 2023
10

Onze inductieplaat is dezelfde dag nog geïnstalleerd. Zeer goed geholpen en vriendelijke man!

Door M
Op 1 juli 2023
10

Snel en vakkundig geplaatst. Top.

Door B.W
Op 30 juni 2023
8

Keurige reactie na plaatsing van de klus (perilex aansluiting fase 2 plaatsen). Telefonische contacten gingen daarna goed. Klus keurig (en snel) gedaan.

Door A
Op 8 juni 2023
10

Reageert snel en is duidelijk. Werkt heel netjes! Is erg vriendelijk. Zou Nastronic zeker aanraden aan familie en vriendenn

Door B
Op 6 juni 2023
10

The job has been done properly. Great communication , always on time He even took the time to give me his advice on which induction cooktop to buy. I would definitely recommend him ! Thanks again

Door T.M
Op 6 juni 2023
10

Aardige man,werkte netjes en snel,extra werk werd niet gerekend,gewoon het afgesproken bedrag,zou hem aan bevelen

Door S
Op 2 juni 2023
10

Hele vriendelijke man, met verstand van zaken. Snel en netjes gewerkt en nadat hij klaar was kregen we nog een uitleg hoe de inductie plaat werkt. Wat een topper

Door S
Op 31 mei 2023
10

Begripvolle zaak. Aanrader.

Door R
Op 26 mei 2023
10

Nette jongeman die zijn afspraak nakomt en kennis van zaken heeft. Hij heeft netjes onze kookplaat vervangen door een inductie kookplaat, verschillende keren alles doorgemeten en alles gecontroleerd op werking. Nog wat extra informatie gegeven. Ik kan hem zeker aanbevelen 👍

Door R.D
Op 14 mei 2023
10

Keurige jongen, vriendelijk attent Afspraak nagekomen, en een vakman!! Eductiekookplaat geplaatst, werkblad vermaakt, nieuwe groep geplaatst, 4nieuwe spotjes in koof geplaatst, dik tevreden! Nogmaals bedankt Nasser, Gr Richard

Door E
Op 13 mei 2023
6

Heel vriendelijke man die een duidelijke prijs voorstelde en het voor die prijs heeft gedaan. Ook fijn dat hij snel beschikbaar was. Had de opdracht niet helemaal goed gelezen, waardoor werkzaamheden werden verricht die niet nodig waren. Vervolgens wel netjes opgelost, dus wel tevreden.

Door K
Op 11 mei 2023
10

Wat een bijzonder snelle service! Bij de aansluiting van de Kookgroep moest onverwachts iets kleins aangepast worden. Direct gedaan en de klus geklaard. Naast zijn goede werk ook een gezellig vakman. Bedankt!

Door V
Op 10 mei 2023
10

Hele fijne mensen en snel goed en betaalbaar geregeld

Door R
Op 5 mei 2023
10

Goede elektricien die zijn kennis paraat heeft, houdt aan afspraken en netjes werkt. Bij volgende klus zal ik hem weer benaderen.

Door A
Op 2 mei 2023
10

Goede communicatie, komt afspraken na, werkt netjes. Tevreden met eindresultaat.

Door C
Op 29 april 2023
6

Redelijk werk geleverd en op afspraak gekomen. Dit was beter dan eerder klusser vanuit werkspot. Bedrijven vanuit werkspot werken niet met factuur nog in deze tijd. Ik neem aan dat met factuur duurder wordt dan een erkend bedrijf. Voor de rest is nastronic wel een aardige jongen en komt zijn afspraak na.

Door T
Op 26 april 2023
10

Top service!!!!!!

Door E
Op 24 april 2023
10

In een woord: TOP! Al direct in het eerste bericht van Nastronic werd er meegedacht over hoe mijn situatie het beste kon worden aangepakt. Ik ging van inbouw gaskookplaat naar inductie en de klus ging om het uitbreiden van de groepenkast en doortrekken van een kabel en een perilex stopcontact aanleggen. Nastronic kwam direct met een net prijsvoorstel, en stelde daarbij voor om ook de inductie plaat te installeren en aan te sluiten. Ik was ervan uit gegaan dat ik hier later nog iemand apart voor zou moeten laten komen. Maar Nastronic maakte het voor mij heel makkelijk om aan all-in-one oplossing aan te bieden. Heerlijk. Communicatie verliep vlot en soepel. En de uiteindelijke aanleg van het geheel, inclusief de kabel trekken onder de grond, en het installeren van de inductieplaat was snel voor elkaar. Zelfs toen bleek dat het bestaande gat in het stenen aanrechtblad 1cm te klein was, kon Nastronic dit direct verhelpen door het gat wat groter te slijpen. Dubbel en dwars 5 sterren!

Door D
Op 23 april 2023
10

Heel nette vakman, weet wat hij doet. Liep tegen een klein issue aan in mijn meterkast. Hierdoor liepen de kosten een klein beetje op. Hij heeft dit niet van te voren kunnen weten. Heeft dit in overleg opgelost. Al met al dik tevreden. Kan deze vakman van harte aanbevelen.