Overbelasting van de elektriciteit vermijden

De groepenkast kan een maximum van 3. 600 Watt aan elektriciteit leverenIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan de maximale capaciteit?In dat geval zullen de stoppen doorslaan wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

In het geval van een groep die overbelast is, wordt er meer stroom gevraagd dan er beschikbaar is. Als er één groot apparaat is dat meer stroom nodig heeft dan er beschikbaar is, kan de groep overbelast raken. Bij overbelasting van de elektriciteit kan dit leiden tot brand omdat de draden en stekkers te warm worden.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Deze beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat overbelasting onmogelijk is, wat zorgt voor een veilig gevoel. Voorkom overbelasting door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Een veilige kookmethode: inductie koken

Wil je op een duurzame manier elektrisch koken? Kies dan voor inductie. Het verbruik van deze kookplaat is hoog, maar er wordt vrijwel geen energie verspild tijdens het koken. Bij het koken op gas gaat er daarentegen veel meer gas verloren in vergelijking met inductie.

Houd rekening met uw groepenkast bij het installeren van zonnepanelen

Wanneer u besluit zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. De uitbreiding van de groepenkast hangt af van de omvormer-type die bij de panelen hoort. Het aantal panelen heeft geen invloed op de beslissing om uw groepenkast al dan niet uit te breiden, maar het is het type omvormer dat hierin leidend is.

Laat uw groepenkast uitbreiden door een gecertificeerde vakman

Als u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting in uw groepenkast?Als u dit probleem ondervindt, is het verstandig om de groepenkast uit te breiden met de hulp van een erkende elektricien. Probeer dit nooit zelf te doen, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1170

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een duurzamer huis met eenvoudige aanpassingen
> Tips om een stroomstoring op te lossen
> Het plaatsen van krachtstroom in uw woning