Tips om een stroomstoring op te lossen

Als u bezig bent met koken en opeens valt de stroom uit, kan dat erg lastig zijn. Stel u bent aan het klussen in huis en ineens valt alle stroom uit. Op het moment dat er een stroomstoring plaatsvindt, komt dat nooit gelegen en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

Hoe kunt u een defect apparaat vinden bij een stroomstoring?

De eerste stap die u moet nemen bij een stroomstoring is het uitvoeren van de stekkerproef. Het uitvoeren van de stekkerproef is een simpele maar doeltreffende manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting te vinden. Gemiddeld genomen duurt het ongeveer 10 minuten om de stekkerproef uit te voeren, al kan dit variëren afhankelijk van de omvang van uw huis en het aantal apparaten dat u heeft.

Mocht u hier zelf geen ervaring mee hebben, is het verstandig om een elektricien te raadplegen. Let op: als het om een defect apparaat gaat, kunnen de kosten van de elektricien hoog zijn. Dit omdat de elektricien ten slotte langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Ontdek welk apparaat de stroomstoring veroorzaakt

Haal alle groepen in de meterkast offline of verwijder de zekeringen van de groepen. Neem alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Activeer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast opnieuw.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem niet te vinden is bij de apparaten, dan ligt het aan de installatie. Wanneer dat het geval is, is het het beste om een erkende elektricien inschakelen om het probleem voor u op te lossen. Ga er niet zelf mee aan de slag omdat het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Snel een medewerker spreken?

Bel 010 600 1170

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Overbelasting van de elektriciteit vermijden
> Een duurzamer huis met eenvoudige aanpassingen
> Het plaatsen van krachtstroom in uw woning